Du handler med Lystrup Apotek

Vælg et apotek i nærheden af dig før du handler

Behandling af...

Allergi og høfeber

Nulstil
Filter
Luk

Behandling af allergi og høfeber

Allergi og høfeber er et alment og udbredt problem, som mange danskere lider af. Danskere med høfeber mærker særligt til det i foråret og sommeren, hvor pollenniveauet er på sit højeste. 

Hvor påvirket du føler dig af allergi afhænger af helt af, hvor følsom du er samt hvor meget pollenkorn, der flyver rundt i luften. Symptomerne er derfor typisk meget varierende. 

Når du har høfeber og mærker til symptomerne, vil du typisk opleve at have samme følelse i kroppen, som når du er forkølet; du føler dig tung i hovedet, øjnene klør og bliver røde og næsen løber. Det er meget almindelige symptomer på høfeber, som mange danskere hvert år bliver udsat for. 

Heldigvis kan det behandles med ikke-receptpligtig medicin som allergipiller, øjendråber eller næsespray, hvilket du alt sammen finder her på siden. 

Hvad er årsagen til pollenallergi og høfeber? 

Årsagen til at du har høfeber er, at du er allergisk over for små støvpartikler i luften, som kan være alt lige fra pollen, dyrehår og skæl til husstøvmider og svampesporer. 

Når du har høfeber, har din krop dannet IgE-antistoffer mod det, du er allergisk over for. Antistofferne kan få bestemte celler i din krop til at frigive stoffer som histamin til at fremkalde symptomer på høfeber og andre allergier. 

Hvilken medicin kan behandle høfeber og pollenallergi? 

Når du har høfeber, findes der forskellig mod høfeber, som er: 
Antihistamin
Antihistamin fås både som tabletter, øjendråber og som næsespray og bruges, hvis du har mildere høfeber. Du kan godt tage antihistamin, når du mærker symptomerne, men det virker bedst, hvis du tager medicinen inden, du kommer i kontakt med det, der giver dig allergi.  
Binyrebarkhormon
Er du en af dem, der bliver lidt hårdere ramt af symptomer, kan du med fordel bruge binyrebarkhormon i næsespray. Her skal du dog starte i god tid, da virkningen først er fuld efter et par uger. Det findes også som tabletkur, men her anbefaler vi, at du taler med din læge.

Ikke-receptpligtige allergipiller, øjendråber og næsesprays finder du her på siden.