Øjne, ører og næse

Øjendråber

Nulstil
Filter
Luk

Øjendråber i håndkøb

Har du prøvet at have røde, irriterede øjne? Svie og fornemmelse af grus og/eller sand i øjnene? Sløret syn eller øget tåreflåd? Eller at øjnene driller, når du sidder timevis og arbejder ved en skærm? Det kan skyldes tørre og irriterede øjne, som kan have mange årsager. Heldigvis er der også mange måder at lindre det på. Du kan nemlig komme rigtigt langt med nogle øjendråber, som du kan købe i håndkøb på dit lokale apotek eller her på Apoteket-online.dk. 

Hvad er øjendråber?

Tørre øjne kan skyldes noget så simpelt som alder, for i takt med alderen producerer vi mindre tårevæske. Tørre øjne kan også opstå som følge af tørt indeklima, hormonelle ændringer eller som bivirkning ved visse typer af medicin. Uanset årsag så kan tørre og irriterede øjne være yderst generende i hverdagen, og derfor kan det være en god ide at prøve nogle øjendråber i håndkøb. Øjendråber laves i små praktiske beholdere på enten 2, 5 eller 10ml eller i én-dosis pipetter til mange forskellige formål. Nogle behandler infektioner, smårifter eller grøn stær. Andre hjælper på tørre og irriterede øjne. Kom endelig forbi til en snak på apoteket, så vi sammen kan finde ud af, hvilke øjendråber der passer bedst til dine behov!

Er der forskel på øjendråber, øjengel og øjenspray?

Både øjendråber, øjengel og øjenspray fås i mange forskellige størrelser, fra forskellige mærker og med forskellige fokuspunkter. Den overordnede forskel mellem de tre produkter ligger dog i anvendelsen. Mens både øjendråber og øjengel som regel er fremstillet i en konsistens, der gør det muligt at dryppe produktet ind i øjet, så skal øjenspray oftest sprøjtes på et lukket øje. Læs dog altid på indlægssedlen, hvordan midlet skal anvendes, da der kan være forskel fra produkt til produkt. 

Hvornår skal man begynde at bruge øjendråber til tørre øjne og øjendråber mod røde øjne?

Der er ingen regler for, hvornår man skal begynde at bruge øjendråber til tørre og/eller røde øjne. Det er dig, der selv bedst kan mærke, når noget i eller omkring dine øjne virker generende. Spørgsmål om pleje af øjnene får vi rigtig ofte ved apotekets skranke. Synet er vores måske vigtigste snas, så vi er glade for, at så mange danskere rådfører sig med os om at passe på øjnene. De fleste af spørgsmålene drejer sig om tørre øjne og hertil har vi heldigvis også mange forskellige løsninger i form af øjendråber. Måske er Hylo Fresh Øjendråber svaret på dine problemer? Øjendråberne er konserveringsfri og virker opfriskende, lindrende og smørende for øjne, der er irriterede, svier og føles trætte. Det er til dig, der ikke har problemer hver dag, men kortvarige gener - eksempelvis når du bruger kontaktlinser, når du står op om morgenen eller har arbejdet foran en computer i flere timer. 

Hurtig lindring af tørre øjne med fugtgivende øjendråber

Tørre øjne er et udbredt irriterende problem. Det kan have mange årsager, og derfor er det bedst at behandle målrettet. Mangler øjnene væske? Mangler de fedt i lipidlaget eller slim i mucinlaget? Er det et forbigående eller kronisk problem? Oxyal har med seks forskellige løsninger dækket de fleste behov - måske er der en af dem, der kan hjælpe dig til hurtig lindring af tørre øjne? 
Synes du, at de mange forskellige produkter kan være forvirrende at finde hoved og hale i, så kom endelig forbi dit lokale apotek. Så skal vi gøre vores bedste for at vise dig i den rigtige retning. 

Hvilke øjendråber er bedst?

Vi har desværre ikke én slags øjendråber, som er bedre end alle de andre. Det havde ellers været nemt. Hvilke øjendråber, der er de bedste for dig, kommer an på dine øjnes behov. Mangler de fugt eller fedt? Bruger du kontaktlinser eller har du lige fået øjenkirurgi? Er det et tilbagevendende problem, eller skal øjendråberne kun bruges efter behov? Når du har fundet de helt rigtige øjendråber til dig, så husk at anvende produktet korrekt, som der står på indpakningen og/eller indlægssedlen. På den måde får du bedst virkning og størst effekt ud af dine øjendråber. 

Kan man købe øjendråber uden recept hos Apoteket-online.dk?

Ja! Det kan man. Alle de øjendråber du kan finde i håndkøb på dit lokale apotek, kan du også finde på Apoteket-online.dk. Du kan eksempelvis finde Systane Complete Øjendråber til dig, der ønsker at undgå konserveringsmiddel, men alligevel få fordelene ved Systane-øjendråber mod tørre øjne. Kig endelig forbi Apoteket-online.dk og se vores brede udvalg af øjendråber i håndkøb mod tørre øjne. 

Må man bruge øjendråber sammen med kontaktlinser?

Føler du, at dine kontaktlinser generer dine øjne og gør dem tørre? Har du brug for lidt ”kunstige tårer”, du kan bruge efter behov i løbet af dagen?  Så er Cationorm Øjendråber måske noget for dig? Øjendråberne anvendes ved tørre øjne og giver en umiddelbar virkning. De kommer desuden i en praktisk dråbeflaske og kan bruges sammen med alle slags kontaktlinser uden at påvirke kvaliteten af dine kontaktlinser. 

Hvor hurtigt virker øjendråber?

Hvor hurtigt øjendråber virker mod tørre øjne er forskelligt fra produkt til produkt. Ønsker du hurtig og umiddelbar virkning så skal du måske prøve Thealoz Duo Øjendråber, der giver både hurtig og langvarig symptomlindring af tørre øjne. Beskytter, fugter og smører øjets overflade på en og samme tid. En innovativ og patenteret kombination af trehalose og hyaluronsyre til behandling af moderat til meget tørre øjne. 

Hvor tit må man bruge øjendråber?

Det er meget forskelligt, hvor ofte du skal dryppe dine øjne alt efter, hvilke øjendråber du drypper med. Nogle øjendråber bruges mod en infektion og har helt klare instrukser for, hvor mange gange om dagen øjendråberne bør benyttes. Andre øjendråber kan bruges efter behov, når dine øjne har brug for det. Spørg på apoteket, hvis du er i tvivl om anvendelsen af dine øjendråber. Du må aldrig gå på kompromis, når det handler om din sundhed. Spørg hellere på apoteket en gang for meget end en gang for lidt. Du kan komme direkte ind fra gaden og tale med en sundhedsfaglig, der både har uddannelsen og erfaringen til at rådgive dig.